Το Ισραήλ ξεκινά την επιχείρηση καταστροφής των τούνελ της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Μηχανικοί του στρατού του Ισραήλ ξεκινούν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την καταστροφή των τούνελ της Χαμάς σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, που περιήλθαν στον έλεγχο των IDF από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης.

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel επικαλούμενοι τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, οι μηχανικοί των IDF χρησιμοποιούν διάφορους τύπους ρομπότ και εκρηκτικούς μηχανισμούς για να καταστρέψουν τα τούνελ, να εξουδετερώσουν τυχόν παγίδες που έχει τοποθετήσει η Χαμάς και να σκοτώσουν τρομοκράτες.

«Ίσως να ήταν αρχικά σε θέση να μας παρενοχλούν, να μας πυροβολούν από τις εξόδους των τούνελ, αλλά από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε τον έλεγχο των περιοχών, ξεκίνησε η επιχείρηση του μηχανικού», δήλωσε στο Walla ανώτερος αξιωματικός της Νότιας Διοίκησης του στρατού του Ισραήλ.

«Θα προκαλέσουμε κατάρρευση των εισόδων και των τούνελ πάνω τους. Θα γίνει μια ζώνη θανάτου. Έκαναν ένα λάθος, επέλεξαν να βρίσκονται σε ένα μέρος, από το οποίο δεν μπορούν να διαφύγουν. Θα πεθάνουν στα τούνελ», είπε.

Σύμφωνα με το Wall οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν ήδη καταστρέψει περί τα εκατό τούνελ, πέραν εκείνων που επλήγησαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.