Νέα χερσαία εκκαθαριστική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα – Τέσσερα στελέχη της Χαμάς νεκρά

Νέα χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο πλαίσιο των χειρουργικών εκκαθαριστικών επιχειρήσεων για την προετοιμασία της χερσαίας επίθεσης .

Οι δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού εισήλθαν στη βόρεια Γάζα το βράδυ της Πέμπτης και ακολούθησαν ολονύχτιες επιχειρήσεις με στόχους κορυφαία στελέχη της Χαμάς, θέσεις της ένοπλης οργάνωσης βάσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ανακοινωση της IDF σήμερα το πρωί, το πεζικό  πραγματοποίησε «στοχευμένη επιδρομή στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας» υποστηριζόμενο από «καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη» και πλήττοντας στόχους της Χαμάς.

Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν στη συνέχεια το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς να έχουν τραυματίες.  Εκτός από την επιδρομή αυτή, οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς «σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

Παράλληλα με την επιχείρηση αυτή στο έδαφος, στόχοι «που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς» βομβαρδίσθηκαν στο κεντρικό τμήμα του θύλακα «και παντού στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση

Τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων ο Σάντι Μπαρούντ, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς και ένας εκ των φερομένων «εγκεφάλων» της επίθεσης που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των  IDF, ο Μπαρούντ σκοτώθηκε κατά την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. «Συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και πληθώρας άλλων φονικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών», επισημαίνεται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως καταστράφηκαν πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών, κέντρα διοίκησης της Χαμάς, ενώ εξουδετερώθηκαν μαχητές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις πεζικού, μηχανικού μάχης και τεθωρακισμένες δυνάμεις, ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μαχητικά ελικόπτερα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας παρείχαν αεροπορική κάλυψη, σύμφωνα με τον στρατό.

Πρόκειται για τη 2η στοχευμένη χερσαία καταδρομική επιχείρηση σε ενα 24ωρο.