Αποδοκίμασε το ΥΠΕΞ του Ισραήλ τις δηλώσεις Ερντογάν ο οποίος χαρακτήρισε την Χαμάς απελευθερωτική οργάνωση

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αποδοκίμασε κατηγορηματικά τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς «απελευθερωτές που προστατεύουν τη γη τους».

 

«Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και οι προκλητικές δηλώσεις του δεν θα αλλάξουν τίποτα από τη φρίκη που είδε ολόκληρος ο κόσμος, ούτε το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Η Χαμάς είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ του το ισραηλινό υπουργείο.

«Το Ισραήλ απορρίπτει απολύτως τις ωμές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Λιόρ Χάιατ. «Η Χαμάς είναι μια ποταπή τρομοκρατική οργάνωση, χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος, που βάρβαρα και σκόπιμα δολοφονεί μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, αρπάζει αμάχους ομήρους και χρησιμοποιεί τον ίδιο το λαό της ως ανθρώπινες ασπίδες», τόνισε στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε τέλος στην πολιτική των χαμηλών τόνων στο Μεσανατολικό, με ομιλία που εκφώνησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

 

 

Για πράξεις που αντιστοιχούν σε πνεύμα «δολοφόνων και ψυχικά ασθενών» έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος καταγγέλλοντας το Ισραήλ, ενώ υποστήριξε ότι «η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτική, η οποία παλεύει για την απελευθέρωση της πατρίδας της». Επιπλέον σημείωσε ότι μπορεί η Δύση να νιώθει ότι χρωστάει κάτι στο εβραϊκό κράτος, ωστόσο η Τουρκία «δεν του χρωστάει τίποτε».

Σε συνέχεια όλων αυτών υποστήριξε ότι το Τελ Αβίβ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας απέναντί του και ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αργότερα μέσα στο φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το τελευταίους μήνες είχε υπάρξει σημαντική βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ.