Τι θα ζητήσει ο Μπάιντεν στη Συνάντηση Κορυφής στην Ιορδανία - Οι προτεραιότητές του για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Για την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν αυρίο, Τετάρτη στην Ιορδανία στο πλαίσιο της τετραμερής Συνάντηση Κορυφής μεταξύ ΗΠΑ, Ιορδανίας, Αιγύπτου και Παλαιστίνης καθώς επίσης και για τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι, μιλώντας στο CNN.

Όπως είπε, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν «πιστεύει ότι αυτή είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή για να επισκεφθεί το Ισραήλ και την Ιορδανία», δήλωσε σήμερα Τρίτη,ο Κίρμπι.

Ο Μπάιντεν θα «μιλήσει με άλλους ηγέτες της περιοχής για την ανθρωπιστική βοήθεια που θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα πάει στη Γάζα, για τα μελλοντικά σχέδια και τις προθέσεις του Ισραήλ, για το πώς αυτός θα εξελιχθεί και οπωσδήποτε να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τους περιφερειακούς εταίρους για τους ομήρους ώστε να τους πάρουμε πίσω και να δούμε αν μπορούμε να τους επιστρέψουμε στις οικογένειές τους όπου ανήκουν», είπε ο Κίρμπι μιλώντας στο CNN.

«Δεν θέλουμε να δούμε αυτή τη σύγκρουση να κλιμακώνεται και να διευρύνεται· δεν υπάρχουν σχέδια ή προθέσεις να βάλουμε αμερικανούς στρατιώτες σε θέση μάχης στο Ισραήλ – όλα όσα κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής», είπε.

Ο Μπάιντεν θα κρατήσει επίσης ψηλά στην ατζέντα το θέμα των αμερικανών ομήρων, «σχεδόν σε κάθε συνομιλία που θα έχει: με Ισραηλινούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, καθώς και με τον Πρόεδρο (Άμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι) της Αιγύπτου, τον Πρόεδρο (Μαχμούντ) Αμπάς της Παλαιστινιακής Αρχής και σίγουρα το βασιλιά Αμπντουλάχ της Ιορδανίας», είπε ο Κίρμπι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν θα παραμείνει στο Ισραήλ για περίπου πέντε ώρες, σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Channel 12. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Αμάν, όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας και θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής.