Τουλάχιστον 18 νεκροί από έκρηξη σε παράνομο διυλιστήριο στη Νιγηρία - Μεταξύ τους μια έγκυος

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μια έγκυος γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Ρίβερς της νότιας Νιγηρίας, όταν ένα παράνομο διυλιστήριο πετρελαίου τυλίχθηκε στις φλόγες, δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος ασφαλείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε αργά την Κυριακή σε μια περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα που έχει πληγεί τις τελευταίες δεκαετίες από βανδαλισμούς και παράνομη εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

«Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ και 18 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, ενώ 25 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Ρίβερς.

«Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου και μιας νεαρής γυναίκας που ετοιμαζόταν για τη γαμήλια τελετή της τον επόμενο μήνα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί επειδή δεκάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της έκρηξης.

Σημειώνεται πως η χειρότερη έκρηξη αγωγού στη Νιγηρία σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 1998 στην πόλη Τζέσε, στα νότια της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι.

Το 2022, περισσότεροι από 110 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη διυλιστηρίου στην ίδια περιοχή.