Πού βρίσκεται το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων του κόσμου – Ξεπέρασε το Πεντάγωνο

Το αμερικανικό Πεντάγωνο κρατούσε τον τίτλο του μεγαλύτερου κτιρίου γραφείων του κόσμου εδώ και 80 χρόνια. Αλλά πλέον, χάνει τα ηνία από το νέο χρηματιστήριο διαμαντιών που χτίζεται στο Σουράτ της Ινδίας.

Περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια του Μουμπάι, η πόλη Σουράτ δεν αποτελεί κάποιον δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ινδία. Όμως, από εκεί περνά το 90% των διαμαντιών που πωλούνται σε όλο τον πλανήτη, είτε εξορύχθηκαν στην Αφρική είτε στη Ρωσία.

Πού βρίσκεται το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων του κόσμου – Ξεπέρασε το Πεντάγωνο-1

Περισσότερα από 65.000 άτομα δουλεύουν γύρω από τα διαμάντια στο Σουράτ, με τη μία ή την άλλη ιδιότητα. Κάποιοι ασχολούνται με την κοπή τους, άλλοι με το γυάλισμα και άλλοι με τις πωλήσεις.

Με την ολοκλήρωση του Surat Diamond Bourse, πολλές από αυτές τις δραστηριότητες θα γίνονται κάτω από μία στέγη.

Πού βρίσκεται το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων του κόσμου – Ξεπέρασε το Πεντάγωνο-2

Το κτίριο αποτελείται από 9 πύργους, με 15 ορόφους ο καθένας, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Με συνολικούς χώρους 660.000 τ.μ. το Surat Diamond Bourse ξεπερνά κατά 55.740 τ.μ. το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το CNN, το κτίριο θα φιλοξενήσει 4.500 εμπόρους διαμαντιών και εργαστήρια για την επεξεργασία των πολύτιμων λίθων.

Πού βρίσκεται το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων του κόσμου – Ξεπέρασε το Πεντάγωνο-3

Τα έργα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια και καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας. Όμως όλοι οι χώροι είχαν πουληθεί πριν καν ξεκινήσει η κατασκευή.

 

Το project των 388 εκατ. δολαρίων ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο και αναμένεται να εγκαινιαστεί τον Νοέμβριο.