Ο Ερντογάν αυξάνει ξανά τον μισθό του κατά 39%

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αύξησε τον μισθό του κατά 39%, αύξηση που θα δει το επίσημο νούμερο να ίπταται από 100.000 τουρκικές λίρες (3.829 δολάρια) σε 140.000 λίρες (5.360 δολάρια).

Η εξέλιξη, η οποία ήρθε εν μέσω αρνητικών αντιδράσεων για την πρόσφατη αύξηση των συντάξεων κατά 25%, ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ.

Σύμφωνα με τον Οζέλ, ο Ερντογάν αύξησε τον μισθό του χρησιμοποιώντας τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση.

“Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αύξησε τις συντάξεις των συνταξιούχων μόλις κατά 25%, χορηγεί στον εαυτό του αύξηση 39% με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που εισήγαγε!”, είπε ο Οζέλ, προσθέτοντας ότι η κίνηση του προέδρου έρχεται καθώς “86 εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα” στην Τουρκία.

Η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου από τότε που ο Ερντογάν επέκτεινε την κυριαρχία του σε μια τρίτη δεκαετία διακυβέρνησης. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε νέα αύξηση του ΦΠΑ, τον οποίο είχε μειώσει προεκλογικά.