Ο εκατομμυριούχος Χάρντινγκ ήταν στο υποβρύχιο που εξαφανίστηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού

Η ταυτότητα ενός από τους επιβαίνοντες του υποβρυχίου που αγνοείται στο σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού, επιβεβαιώθηκε.

Πρόκειται για τον εκατομμυριούχο Χάμις Χάρντινγκ, τον CEO της Action Aviation στο Ντουμπάι, ο οποίος μία ημέρα πριν είχε ανακοινώσει μέσω facebook πως θα κάνει το ταξίδι και σήμερα, ο θετός του γιος επιβεβαίωσε μέσω σόσιαλ ότι αγνοείται.

O Χάρντινγκ μία ημέρα πριν, ανάρτησε την απόφασή του να συμμετέχει στο εξερευνητικό αυτό ταξίδι, το οποίο έχει κόστος 250.000 δολάρια και πραγματοποιεί η ιδιωτική εταιρεία OceanGate Expeditions.

Η πληροφορία ότι ήταν ένας από τους 4 ή 5 επιβαίνοντες του υποβρυχίου, δεν είχε επιβεβαιωθεί έως ότου ο θετός του γιος, το ανάρτησε στα σόσιαλ.

Όπως μεταδίδει το BBC, η εταιρεία χρεώνει τους επισκέπτες 250.000 δολάρια για μια θέση στην 8ήμερη αποστολή της ώστε να δουν το ναυάγιο και ο Χάρντινγκ θα πήγαινε ως «ειδικός» στην αποστολή αυτή,

Χαρακτηρίζει, δε, το ταξίδι με το υποβρύχιο ως μια «ευκαιρία να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να ανακαλύψετε κάτι πραγματικά εξαιρετικό».

Μια πλήρης κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού, συμπεριλαμβανομένης της κατάδυσης και της ανάδυσης, φέρεται να διαρκεί συνολικά οκτώ ώρες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, μία αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο για τον Ιούνιο του 2024.