Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξανά στο νοσοκομείο

O Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο λίγο καιρό μετά την έξοδο του.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑNSA, επέστρεψε την Παρασκευή (9/6) στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, στο οποίο είχε εισαχθεί στις 5 Απριλίου εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού και προβλημάτων υγείας που οφείλονταν σε χρόνια μορφή λευχαιμίας.

Μετά την προτελευταία εισαγωγή του, οι γιατροί ανέφεραν πως ο Μπερλουσκόνι πάσχει από Χρόνια Μυελομονοκυτταρική Λευχαιμία, χωρίς να διευκρινίζεται το πότε εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο καρκίνος, επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν είχε οξεία μορφή.

Η υγεία του Μπερλουσκόνι έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε κάνει εγχείρηση καρδιάς το 2016, ενώ έχει εισαχθεί επανειλημμένως στο νοσοκομείο από τότε που προσβλήθηκε από κορωνοϊό, πριν από τρία χρόνια.

Η Forza Italia του Μπερλουσκόνι συναπαρτίζει τον δεξιό συνασπισμό της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, με τον ίδιο να μη διατηρεί ρόλο στην κυβέρνηση.

Τον περασμένο μήνα, ο Μπερλουσκόνι δημοσίευσε δύο βιντεοσκοπημένα μηνύματα από το νοσοκομείο, απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματος και υποστηρικτές του. Τόνισε, μάλιστα, στο συνέδριο της Forza Italia πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση.