Νομίζετε ότι ξέρετε τους Ευρωπαίους;

Οι Ρουμάνοι έχουν το ταχύτερο ίντερνετ και οι Γάλλοι μισούν τα Χριστούγεννα. Και όσο για τους Έλληνες; Είναι πράγματι οι σκληρότερα εργαζόμενοι Ευρωπαίοι! Το i100.independent.co.uk δημοσιεύει 11 χάρτες και διαγράμματα που βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία και ανατρέπει τα στερεότυπα για τους Ευρωπαίους.

1. Το ταχύτερο ίντερνετ το έχει η Ρουμανία.

Πράγματι, στη δεκάδα των χωρών με το ταχύτερο ίντερνετ, πρώτη έρχεται η Ρουμανία (67.66 Mbps), ενώ τελευταία έρχεται η Γαλλία (37.05 Mbps).

europe chart


2. Σοβαρό πρόβλημα με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών για την Εσθονία.

Θλιβερή πρωτιά για την Εσθονία, με 190.8 θανάτους κατά εκατομμύριο πληθυσμού. Τελευταίο στη δεκάδα το Λουξεμβούργο με 22.1, ενώ η Ελλάδα δεν βρίσκεται – ευτυχώς – στη δεκάδα.

europe chart


3. Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους!

Η πλήρης ανατροπή των μύθων των Βορείων για τους “τεμπέληδες του Νότου”. Τις τρεις πρώτες θέσεις των ωρών εργασίας κατέχουν κατά σειρά Ελλάδα (42 ώρες), Πορτογαλία (39.3) και Ισπανία (38). Στις δύο τελευταίες βρίσκουμε τους…Γερμανούς (35.3) και τους Ολλανδούς (30)!

europe chart


4. Πιο πιθανή η σεξουαλική παρενόχληση για τις γυναίκες της Σουηδίας.

Το σεξιστικό πρόσωπο της Ευρώπης των 28  σε έναν χάρτη. Ο μέσος όρος πιθανότητας μια γυναίκα να πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης είναι το 55%! Η Ελλάδα είναι κοντά στο μέσο όρο.

europe chart


5. Ιταλοί, οι μαμόθρεφτοι.

Οι περισσότεροι νέοι που μένουν με τους γονείς τους στις ηλικίες 18-29 κατοικούν – με διαφορά – στην Ιταλία (79%). Στη λίστα αυτή η Ελλάδα είναι τέταρτη με 46%.

europe chart


6. Το Λουξεμβούργο των … μεταναστών.

Οι αλλοδαποί υπήκοοι που ζουν στο Λουξεμβούργο αγγίζουν το 44,5% του πληθυσμού. Δεύτερη -με 19% – είναι η Κύπρος, ενώ η Ελλάδα είναι μόλις στην 10η θέση, με 7,8%.

europe chart


7. Ισπανοί, οι καλύτεροι γείτονες.

Το 78,2% των Ισπανών νιώθει οικεία με τους γείτονές του, σε αντίθεση με τους Γερμανούς (58,3%). Οι Έλληνες δεν είναι μέσα στους εννιά…

europe chart


8. Η μεγαλύτερη μείωση στις δαπάνες εξοπλισμών έγινε στην Ιταλία.

Το διάγραμμα αναφέρει τις πέντε χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη μείωση στρατιωτικών δαπανών.

europe chart


9. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι ζουν στην Γερμανία.

Στη Γερμανία ζουν 4,76 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Στην Ελλάδα 610,οοο.

europe chart


10. Βρετανοί και Γάλλοι έχουν την πιο θετική γνώμη για τους μουσουλμάνους.

Τη χειρότερη γνώμη έχουν Ιταλοί (63%) και Έλληνες (53%).

europe chart


11. Όλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα. Εκτός από τους Γάλλους…

Το 76% των Δανών περιμένει κάθε χρόνο με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα. Στους Γάλλους, το ποσοστό αυτό αγγίζει μόλις το 57%. Στους Έλληνες;

europe chart