Λύθηκε το μυστήριο στη Βενετία - Η ουσία που έκανε πράσινα τα νερά στο Μεγάλο Κανάλι

Τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν φωτογραφίες από το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, καθώς τα νερά είχαν ένα φωσφορίζον πράσινο χρώμα.

Η αλλαγή χρώματος σε τμήμα των νερών του καναλιού της Βενετίας είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, οι οποίες έσπευσαν να λάβουν δείγμα για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Βενετία: Τι έδειξε η ανάλυση των νερών

Η ανάλυση, σύμφωνα με τον Guardian, έδειξε «την φλουορεσκεΐνη στα δείγματα που ελήφθησαν», σύμφωνα με την περιφερειακή υπηρεσία για την πρόληψη και την προστασία του περιβάλλοντος στο Βένετο.

Τα αποτελέσματα «δεν έδειξαν την παρουσία τοξικών στοιχείων στα δείγματα που αναλύθηκαν» δήλωσε η υπηρεσία, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση της ουσίας.

Αρχικά, υπήρχαν εικασίες ότι η αλλαγή του χρώματος ενδεχομένως οφείλεται σε διαμαρτυρία ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Nuova Venezia.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας γίνεται πράσινο, καθώς το 1968 ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolás Garcia Uriburu έβαψε τα νερά πράσινα κατά τη διάρκεια της 34ης Μπιενάλε της Βενετίας, ώστε να προωθήσει την οικολογική ευαισθητοποίηση.