Στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ρίχτηκε και ο Τιμ Σκοτ

Ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ προστέθηκε στην πολυπληθή κούρσα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία του 2024.

Σε εκδήλωση στη γενέτειρά του, το Νορθ Τσάρλεστον, ο Σκοτ ορκίστηκε να ανατρέψει «το έθνος που υποχωρεί» και ισχυρίστηκε ότι «ο Τζο Μπάιντεν και η ριζοσπαστική Αριστερά επιτίθενται σε κάθε σκαλί της σκάλας που με βοήθησε να ανέβω».

Τονίζει ακόμη ότι «δεν βρισκόμαστε σε παρακμή. Βρισκόμαστε σε υποχώρηση του Μπάιντεν. Επομένως, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να γυρίσουμε πίσω».

Ο 57χρονος Αφροαμερικανός γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα, πρώην πωλητής ασφαλειών, που εξελέγη στο σώμα το 2013, υπόσχεται ένα αισιόδοξο όραμα για την Αμερική. Είναι εγγονός εργάτη των βαμβακοχώραφων του Νότου και συχνά προβάλει την προσωπική του πορεία ως ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου.

Είναι ένας από τους τρεις εν ενεργεία Αφροαμερικανούς γερουσιαστές των ΗΠΑ στο σώμα που έχει 100 μέλη. Οι Δημοκρατικοί έχουν δύο.

Στη διάθεσή του ο Σκοτ έχει σημαντικό κεφάλαιο για την προεκλογική εκστρατεία που φτάνει τα 22 εκατ. δολάρια, τα περισσότερα από οποιονδήποτε αντίπαλό του.

Για την ώρα πάντως, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στην άτυπη κούρσα. Στον Τιμ Σκοτ οι δημοσκοπήσεις δίνουν κάτω από 5%.

Πρώτοι σταθμοί της περιοδείας του Σκοτ θα είναι η Αϊόβα και το Νιου Χάμσαϊρ, οι δύο πρώτες πολιτείες που θα ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στις αρχές του 2024. Στις δύο πολιτείες έχει αγοράσει 6 εκατ. δολάρια σε ραδιοφωνικό χρόνο, η μεγαλύτερη μεμονωμένη διαφημιστική αγορά στην κούρσα του 2024 μέχρι σήμερα.

Η κούρσα για το χρίσμα περιλαμβάνει ακόμη την πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι, τον πρώην κυβερνήτη του Αρκάνσας Άσα Χάτσινσον, τον επιχειρηματία τεχνολογίας Βίβεκ Ραμασουάμι και τον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Λάρι Έλντερ.

Άλλοι, όπως ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, αναμένεται να θέσουν και αυτοί υποψηφιότητα.