Νέα μυστηριώδης πυρκαγιά σε ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε στη Ρωσία κοντά σε ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Μόσχας, η τελευταία μυστηριώδης φωτιά σε σημαντικές υποδομές της χώρας.

Μια περιοχή 2.500 τ.μ. έχει τυλιχτεί στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Ντζερζίνσκι» στα νότια προάστια της Μόσχας με μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού να ορθώνεται στον ουρανό λίγα μέτρα μακριά από τις καμινάδες της μονάδας.

Η Ρωσία ενισχύει τις άμυνες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Την ίδια ώρα ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας – τη ναυαρχίδα Moskva του οποίου είχαν βυθίσει Ουκρανοί τον Απρίλιο του 2022 – ανακοίνωσε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά από επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ουκρανικών drones στην έδρα του, στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.

«Ενισχύσαμε τις τεχνικές άμυνες της βάσης του στόλου και τα αγκυροβόλια των πλοίων σε σχέση με την απειλή επιθέσεων από ρομποτικά συστήματα επιφανείας και υποβρύχια», δήλωσε ο αντιναύαρχος Βίκτορ Σοκόλοφ.

Η Σεβαστούπολη έχει δεχτεί επανειλημμένα επιθέσεις από drones από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το Κίεβο έχει αποφύγει γενικώς να αναλάβει άμεσα την ευθύνη για πλήγματα στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Ο Σοκόλοφ είπε ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας, τη ναυαρχίδα Moskva του θα παραλάβει τέσσερα νέα πλοία εντός του 2023.