Απαγωγή «Μαντλίν Αυστραλίας»: Η φρίκη που βίωσε η τετράχρονη επί 18 ημέρες - Καταδικάστηκε ο απαγωγέας της

Σε 13 χρόνια και έξι μήνες φυλακή καταδικάστηκε ο άνδρας που απήγαγε την τετράχρονη Κλίο Σμιθ από κατασκήνωση πριν από 18 μήνες, σε μια υπόθεση που σόκαρε την Αυστραλία, ενώ έγιναν γνωστές και λεπτομέρειες σχετικά με την απαγωγή.

Ο 37χρονος Τέρενς Ντάρελ Κέλι ομολόγησε πέρυσι την ενοχή του για την κατηγορία βίαιης αρπαγής παιδιού κάτω των 16 ετών, αφότου συνελήφθη έχοντας αρπάξει την τετράχρονη Κλίο και κρατώντας την αιχμάλωτη για 18 ημέρες.

Ο Κέλι άρπαξε την Κλίο από μια σκηνή στις 16 Οκτωβρίου 2021, την ώρα που κοιμόταν με τη μητέρα της, τον πατριό της και τη μικρή της αδελφή στο κάμπινγκ Blowholes, κοντά στο Καρναρβόν, περίπου 960 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ.

Κατά την ανάγνωση της ποινής, η επικεφαλής δικαστής Τζούλι Βάγκερ δήλωσε: «Δεν υπάρχουν πραγματικά συγκρίσιμες υποθέσεις που να βοηθούν στον καθορισμό της διάρκειας της ποινής».

Νέες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κράτησης της μικρής «Μαντλίν της Αυστραλίας»

Στο δικαστήριο ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με όσα πέρασε η τετράχρονη Κλίο, η οποία ήταν κλειδωμένη σε ένα υπνοδωμάτιο μόνη της επί 18 ημέρες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της απαγωγής της, η τετράχρονη είχε ακούσει στο ραδιόφωνο ότι οι γονείς της την έψαχναν.

Ο Κέλι κράτησε την Κλίο στο σπίτι του στο Κάρναρβον καθ’ όλη τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, κλειδώνοντάς την σε ένα υπνοδωμάτιο για μεγάλο μέρος αυτής της περιόδου και αφήνοντάς την μόνη στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ εκείνος πήγαινε για ψώνια και επισκεπτόταν συγγενείς.

Αργότερα, δήλωσε στην αστυνομία ότι αισθάνθηκε άσχημα που κράτησε την Κλίο, αλλά παραδέχτηκε επίσης πως θύμωσε μαζί της, λέγοντας ότι την είχε «χτυπήσει μερικές φορές», όταν εκείνη γινόταν «αυταρχική», ζητώντας σοκολάτα.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο Κέλι προσπάθησε να δέσει τα χέρια και τα πόδια του κοριτσιού σε μια καρέκλα με κολλητική ταινία, αλλά εγκατέλειψε αυτά τα σχέδια επειδή «ήταν λίγο μαχητική». «Δεν σκόπευα να την κρατήσω για πάντα, ξέρετε. Ένιωθα ένοχος κάθε μέρα και ένιωθα κάθε μέρα πως κουβαλούσα όλο και περισσότερο βάρος στους ώμους μου» είπε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, σύμφωνα με τη δικαστή Βάγκερ.

Παράλληλα, η δικαστής είπε ότι η Κλίο είχε παρακαλέσει τον απαγωγέα της να την επιστρέψει στους γονείς της, ενώ, όπως είπε, ο απαγωγέας της είχε δυναμώσει την ένταση του ραδιοφώνου για να πνίξει τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του μικρού κοριτσιού να πάει σπίτι, στη μαμά της.

«Δεκαοκτώ ημέρες για ένα τετράχρονο παιδί είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα»

Λίγο πριν από την απαγγελία της ποινής, η δικαστής στο περιφερειακό δικαστήριο του Περθ περιέγραψε το φόβο, την αγωνία και το τραύμα που προκλήθηκε στην Κλίο και τους γονείς της ως «ανυπολόγιστο».

«Δεκαοκτώ ημέρες χωρίς επαφή ή εξηγήσεις και επί ώρες εντελώς μόνη της και χωρίς πρόσβαση στον έξω κόσμο, θα ήταν πολύ τραυματική εμπειρία για την Κλίο. Στον κόσμο ενός τετράχρονου παιδιού, μία μέρα είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον κόσμο ενός τετράχρονου παιδιού, 18 ημέρες είναι πράγματι πολύ-πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».