Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί με πυραύλους και UAVs στη δυτική Ουκρανία

Νέα επίθεση με βομβαρδισμούς από πυραύλους και UAVs εξαπέλυσε το βράδυ η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική πλευρά, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 79χρονης άμαχης και την καταστροφή κατοικιών.

Οι 16 από τους 32 πυραύλους που εκτόξευσαν στρατιωτικά αεροσκάφη και πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα καταρρίφθηκαν, αναφέρουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Δυστυχώς, δεχθήκαμε πλήγματα στον βορρά και στη δύση, καθώς και στις περιφέρειες Ντνιπροπετρόφσκ και Κιρόβογκραντ», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Αντρέι Γέρμακ, επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας.

Ο περιφερειάρχης στη Ντνιπροπετρόφσκ Σερχίι Λισάκ έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες με οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε δράση σε συνοικία όπου σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος —μια 79χρονη— σκοτώθηκε.

Υποδομή «καίριας σημασίας» βομβαρδίστηκε στο Λβιβ

Ο περιφερειάρχης στη Λβιβ Μαξίμ Κοζίτσκι από την πλευρά του ανέφερε ότι βομβαρδίστηκε υποδομή «καίριας σημασίας», χωρίς πάντως να αναφερθούν θύματα. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τέθηκε υπό έλεγχο.

Από τον Οκτώβριο, τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν εκστρατεία μαζικών βομβαρδισμών. Στο στόχαστρο βρίσκονται στρατηγικές υποδομές στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων για να στερήσουν από τον πληθυσμό την ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση εν μέσω χειμώνα.

Η Μόσχα φέρεται να ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα ευρείας κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις στο τέλος του χειμώνα ή την άνοιξη, έπειτα από μια σειρά από στρατιωτικές ήττες, κι ενώ την επόμενη Παρασκευή συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια.

dnipro2