Άντεξε 182 ώρες μετά τον σεισμό-Ζωντανός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ένας 13χρονος

Ένας 13χρονος ανασύρθηκε ζωντανός από τους διασώστες κάτω από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια επαρχία της Χατάι της Τουρκίας τη Δευτέρα. Ο 13χρονος ήταν εγκλωβισμένος για 182 ώρες μετά τον σεισμό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ο έφηβος κρατούσε το χέρι ενός διασώστη καθώς τον τοποθετούσαν σε ένα φορείο, με το κεφάλι στηριγμένο και σκεπασμένο για ζεστασιά, πριν μεταφερθεί σε ένα ασθενοφόρο.

Με τις ελπίδες να βρεθούν πολλοί ακόμη επιζώντες στα συντρίμμια να εξανεμίζονται γρήγορα, ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στην Τουρκία και τη γειτονική Συρία από τον σεισμό των 7,8 βαθμών της περασμένης Δευτέρας ξεπέρασε τους 37.000 και φαινόταν ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ένα 4χρονο κοριτσάκι, η Μιράι, βγήκε ζωντανή ύστερα από 178 ώρες μέσα από τα χαλάσματα, που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός της προηγούμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με το CNN Turk η διάσωση έγινε στην Αντιγιαμάν, όπου τα σωστικά συνεργεία συνεργεία συνεχίζουν το έργο τους. Το τουρκικό δίκτυο σημειώνει μάλιστα ότι οι διασώστες είναι πολύ κοντά στο να φτάσουν στη μεγαλύτερη αδελφή του κοριτσιού, με την ελπίδα να βγει και αυτή σώα από τα συντρίμμια.