Το PKK διακόπτει τις «επιχειρήσεις» στην Τουρκία μετά τον σεισμό

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) αποφάσισε σήμερα να αναστείλει προσωρινά τις «επιχειρήσεις» του στην Τουρκία μετά το σεισμό, ανακοίνωσε στρατιωτικός αξιωματούχος της οργάνωσης.

«Σταματήστε τις επιχειρήσεις στις πόλεις στην Τουρκία. Αποφασίσαμε να μην πραγματοποιήσουμε καμιά επιχείρηση όσο το τουρκικό κράτος δεν μας επιτίθεται», δήλωσε ο Τζεμίλ Μπαγίκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της οργάνωσης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Firat, που πρόσκειται στο PKK, το οποίο θεωρείται από την Άγκυρα τρομοκρατική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το PKK, που μάχεται για τα αυξημένα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία, θεωρείται από την Άγκυρα τρομοκρατική οργάνωση.

Ο σκοπός της κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με τον Μπαγίκ, είναι να επιτρέψει να συγκεντρωθούν όλοι οι πόροι στις προσπάθειες διάσωσης στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με το χρόνο και τον καιρό.

«Χιλιάδες άνθρωποι μας είναι ακόμα κάτω από τα ερείπια. Οι άνθρωποί μας πρέπει να ανασυρθούν από τα ερείπια. Γιατί είναι χειμώνας, έχει χιόνι, έχει βροχή, ο καιρός είναι κρύος. Αν δεν σωθούν από τα ερείπια το συντομότερο δυνατό, μπορεί να πεθάνουν από το κρύο. Επομένως, ο καθένας θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους πόρους του. Όλοι πρέπει να κινητοποιηθούν για να σώσουν τον λαό μας», είπε ο Μπαγίκ.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι το PKK διατηρεί το δικαίωμα να αμυνθεί σε περίπτωση επίθεσης και η κατάπαυση του πυρός θα παραμείνει «μέχρι να ανακουφιστεί ο πόνος του λαού μας και να επουλωθούν οι πληγές του».