Επισπεύδει την ψήφιση του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου ο Ερντογάν

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις κατά της Ελλάδας από την Τουρκία και ειδικότερα από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται να έχει αποκτήσει μία εμμονή με τη χώρα μας και τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αρκείται στις απειλές και στην καθημερινή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς στα μέτωπα που ήδη έχει ανοίξει με το σύνολο του δυτικού κόσμου και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, ετοιμάζεται να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο, εμμένοντας στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να επισπεύσει την ψήφιση από το κοινοβούλιο της χώρας του, του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου, με πρόθεση να ξεκινήσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης.

Η συγκεκριμένη είδηση βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στο Ισραήλ, το οποίο επίσης έχει καταδικάσει και έχει απορρίψει το παράνομο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε πως η Τουρκία θέλει την αγορά των F-16 χωρίς όμως προϋποθέσεις, ενώ έγινε αναφορά και στην Ελλάδα.