Οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας στο νέο δημοσίευμα του Economist

Έντονη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας σε δημοσίευμα του Economist που πραγματοποίησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε «ανεξήγητο μίσος εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου» αποδίδει η Άγκυρα τη σκληρή κριτική του Economist στον Ερντογάν, την οποία χαρακτηρίζουν ως fake news.

Σε άρθρο της βρετανικής επιθεώρησης αναφέρεται ότι «ο Ερντογάν είναι νταής, οδηγεί την Τουρκία στη δικτατορία», καυτηριάζοντας την απολυταρχική διακυβέρνηση και τις προκλητικές συμπεριφορές του Τούρκου προέδρου.

Στο νέο τεύχος απεικονίζεται η τουρκική σημαία με τη μορφή του Ερντογάν μέσα στην ημισέληνο, και αναδεικνύεται η αρνητική δυτική οπτική για τη συμπεριφορά του Τούρκου ηγέτη.

Μάλιστα, προειδοποιεί για εδαφικές διαμάχες με την Ελλάδα εν όψει των εκλογών.

«Μια ελαττωματική δημοκρατία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πλήρη απολυταρχία. Η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής υπό τον ολοένα και πιο απρόβλεπτο πρόεδρό της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Το tweet του διευθυντή Επικοινωνίας της Προεδρίας Φαρετίν Αλτούν: «Ξανά τα ίδια: Ο Economist ανακυκλώνει την απεικόνιση της Τουρκίας ως πνευματικά τεμπέλικης, βαρετής και σκόπιμα αδαούς. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα».