Συγκλονίζει η εικόνα από την «κίτρινη κουζίνα» μετά το βομβαρδισμό στο Ντνίπρο

Σοκ προκαλεί η συγκλονιστική εικόνα από την πολυκατοικία που χτυπήθηκε το περασμένο Σάββατο από ρωσικό πύραυλο στην περιοχή Ντνίπρο της Ουκρανίας.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο εξωτερικός τοίχος της πολυκατοικίας να έχει καταρρεύσει και από μέσα φαίνεται μια κίτρινη κουζίνα σε ένα από τα διαμερίσματα η οποία έχει μείνει άθικτη.

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή και μαρτυρά την έντονη αντίθεση μεταξύ της καθημερινότητας και της φρίκης του πολέμου.

Στην φωτογραφία διακρίνεται επίσης ένα μπολ με μήλα πάνω στο τραπέζι, τα πιάτα να βρίσκονται δίπλα στο νεροχύτη και να περιμένουν να τα πλύνουν ενώ τα γάντια του φούρνου κρέμονται ακόμα σε γάντζους.

«Εδώ οι άνθρωποι μαγείρευαν, έκαναν συζητήσεις στην κουζίνα, γιόρτασαν τις γιορτές, γέλασαν, μάλωσαν», έγραψε στο Facebook η βουλευτής του Κιέβου Zoya Yarosh. Συνέκρινε μάλιστα την καταστροφή του κτιρίου με τη μοίρα της χώρας της: «Αυτές είναι οι πληγές στο σώμα της Ουκρανίας. Πληγές στα σπίτια μας».

Σε ένα από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας έμενε με την οικογένειά του και ο προπονητής πυγμαχίας Μιχαήλο Κορενόφσκι, σύμφωνα με το BBC ο οποίος σκοτώθηκε από την επίθεση. Αντίθετα η οικογένειά του φέρεται να σώθηκε.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση, μεταξύ τους τρία παιδιά. Ωστόσο, άλλοι 30 άνθρωποι παρέμεναν αγνοούμενοι ως και τη Δευτέρα.