Γερμανία: Γκάφα της υπουργού Άμυνας με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της

Επιρρεπής και έχοντας ήδη πληγεί από διάφορες γκάφες, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, δέχθηκε νέες επικρίσεις ξανά τη Δευτέρα μετά το μήνυμά της για τις ευχές τις νέες χρονιάς, καθώς βρέθηκε ανάμεσα σε πυροτεχνήματα και έκανε σχόλια που κρίθηκαν ακατάλληλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το βίντεο διαρκεί μόλις ένα λεπτό, αλλά κρίθηκε τόσο ανεπιτυχές που η υπουργός δέχεται νέες εκκλήσεις να παραιτηθεί. Η υπουργός εμφανίζεται εκεί στο κέντρο του Βερολίνου, μέσα σε ριπές ανέμου, μάλλον θέλοντας να παραπέμψει στον πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα σε εκρήξεις κροτίδων και πυροτεχνημάτων, για τον εορτασμό του νέου έτους. «Ένας πόλεμος μαίνεται στη μέση της Ευρώπης. Μπόρεσα να αντλήσω πολλές ιδιαίτερες εντυπώσεις από αυτό», συνεχίζει η υπουργός για τη ρωσική εισβολή, έχοντας «πολλές, πάρα πολλές συναντήσεις με ενδιαφέροντες και τρομερούς ανθρώπους». «Για αυτό, λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

«Οι αμφιβολίες για την καταλληλότητά της σε αυτή τη θέση υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Είναι πλέον καιρός ο καγκελάριος να επισύρει τις συνέπειες», σχολίασε τη Δευτέρα η tagesspiegel. «Η πρωτοχρονιάτικη ομιλία που μαγνητοσκοπήθηκε με κινητό τηλέφωνο και μετά την ελάχιστα κατανοητή λόγω των φωτοβολίδων πυροτεχνημάτων και της απουσίας μικροφώνου σε ένα πεζοδρόμιο του Βερολίνου. Θα ήταν ντροπιαστική για έναν εθελοντή δήμαρχο χωριού – για έναν υπουργό Άμυνας μέλους του ΝΑΤΟ, είναι πολύ απλά ντροπιαστικό» , προσβάλλει η Bild, η πιο πολυδιαβασμένη καθημερινή εφημερίδα στη χώρα.

Η Λάμπρεχτ, την οποία έχουν γελοιοποιήσει και επικρίνει πολλάκις τα γερμανικά μέσα, έχει επίσης ενσαρκώσει, στα μάτια του ουκρανικού καθεστώτος αλλά και των Γερμανών, τις αδυναμίες ενός στρατού του οποίου ο εξοπλισμός είναι ξεπερασμένος. Το Βερολίνο έπρεπε να αναστέλλει τις νέες παραγγελίες για τεθωρακισμένα οχήματα Puma μετά από μια σειρά βλαβών που επηρέασαν τα τεθωρακισμένα οχήματα που κυκλοφόρησαν ήδη από τον στρατό.