Συντετριμμένη η Πελόζι από την επίθεση στον σύζυγό της

«Συντετριμμένη» και «πληγωμένη» δήλωσε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε την Παρασκευή (28/10) ο σύζυγός της από έναν εισβολέα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

«Τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι και πληγωμένοι από την επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Πολ μας», αναφέρει η Νάνσι Πελόζι σε επιστολή που κοινοποίησε μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε ευγνώμονες για την γρήγορη ανταπόκριση των αστυνομικών και των διασωστών, καθώς και για τη σωτήρια ιατρική φροντίδα που λαμβάνει», υπογραμμίζει η Νάνσι Πελόζι για τον σύζυγό της Πόλ.

Ο Πολ Πελόζι δέχθηκε επίθεση με σφυρί από τον δράστη που εισέβαλε στο σπίτι του αναζητώντας την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο 82χρονος νοσηλεύεται μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. «Η κατάστασή του βελτιώνεται», σημειώνει η Νάνσι Πελόζι, ευχαριστώντας όσους προσεύχονται για τον σύζυγό της.

«Δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό… ήταν σκόπιμο», λέει η Νάνσι Πελόζι. Ο δράστης «απαίτησε να με δει και επιτέθηκε με αγριότητα στον σύζυγό μου Πολ», ανέφερε.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο εισβολέας φώναζε «Πού είναι η Νάνσι;» και απειλούσε τον Πολ Πελόζι.