Για νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο δεσμεύτηκε ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή την Ημέρα των Υπερασπιστών της Ουκρανίας, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για νίκη της χώρας του στον πόλεμο με τη Ρωσία. 

«Στις 14 Οκτωβρίου ευχαριστούμε (…) όλους αυτούς που έχουν πολεμήσει για την Ουκρανία στο παρελθόν και όλους αυτούς που πολεμούν γι’ αυτήν τώρα, αυτούς που κέρδισαν τότε και αυτούς που αναμφίβολα θα κερδίσουν τώρα», αναφέρει ο Ζελένσκι στο διάγγελμά του.

«Ο λαός μας πολεμάει για το δικαίωμά του στη ζωή και για την ανεξαρτησία του από τη Ρωσία. Ο κόσμος είναι με το μέρος μας, περισσότερο από ποτέ. Αυτό μας κάνει πιο δυνατούς από ποτέ στην Iστορία. Νικώντας αυτόν τον εχθρό θα απαντήσουμε σε όλους τους εχθρούς που καταπάτησαν την Ουκρανία — σε αυτούς που έζησαν, που ζουν και που θα ζουν στη γη μας. Αυτή θα είναι μια νίκη για όλον τον λαό μας. Θα είναι μια νίκη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής  των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Βάλερι Ζαλούζνι, ευχαρίστησε από την πλευρά του τα στρατεύματά του για την υπηρεσία τους. «Σταματήσαμε την εισβολή και θάψαμε τον μύθο ότι ο ρωσικός στρατός είναι αήττητος. Μαζί για τη νίκη», τόνισε.