«Να ετοιμαστούμε να πολεμήσουμε και πάλι στην Ευρώπη», λέει ο νέος αρχηγός του στρατού της Βρετανίας

Ο νέος αρχηγός του βρετανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Πάτρικ Σάντερς, καλεί τα στελέχη του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν την απειλή που συνιστά η Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το BBC, σε επιστολή του προς όλα τα στελέχη και το πολιτικό προσωπικό, ο στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς τονίζει την ρωσική απειλή και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τις 24 Φεβρουαρίου.

Υπογραμμίζει πως είναι ο πρώτος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου «από το 1941 που αναλαμβάνει τη διοίκηση του στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη, στον οποίο εμπλέκεται μια μεγάλη δύναμη της ηπείρου».

Ο Πάτρικ Σάντερς, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση του βρετανικού στρατού αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το inews.co.uk είπε στους Βρετανούς στρατιώτες:

«Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη. Υπάρχει τώρα μια καυτή επιτακτική ανάγκη να σφυρηλατήσουμε έναν στρατό ικανό να πολεμήσει στο πλευρό των συμμάχων μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη.

Είμαι ο πρώτος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 1941 που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη με τη συμμετοχή μιας ηπειρωτικής δύναμης».

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας σκοπό – να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο όντας έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στην ξηρά», συμπλήρωσε ο Σάντερς.

Σύμφωνα με πηγή από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας που επικαλείται το BBC, δεν είναι η πρώτη φορά που ο νέος αρχηγός του στρατού απευθύνεται στους στρατιωτικούς με τέτοιο τρόπο, υπογραμμίζοντας την επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ευρώπη.