Εφαρμογή κοινωνικής δικαιοσύνης στη Βραζιλία

Την διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση της απάτης με την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, δηλώνοντας της πρόθεση της Προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, να επιβάλει δικαιοσύνη και να σταθεί δίπλα στους κοινωνικά μη προνομιούχους.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην υπόθεση Petrobras εμπλέκονται δεκάδες πολιτικοί, ανάμεσά τους και δύο μέλη του Κυβερνητικού Συνασπισμού της Ρούσεφ, ο πρόεδρος της Γερουσίας, Ρενάν Γκαλέιρος, και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Εδουάρδο Γκούνχα.

Η Πρόεδρος της χώρας σημείωσε σχετικά: “Η Βραζιλία έχει μάθει να εφαρμόζει την κοινωνική δικαιοσύνη προς όφελος των φτωχότερων, καθώς και να τιμωρεί υποδειγματικά τη διαφθορά. Αυτό συμβαίνει και με την τεράστια και ενδελεχή έρευνα για τα όσα λυπηρά επεισόδια συνέβησαν με την Petrobras. Έχετε κάθε δίκιο να είστε εξοργισμένοι και ανήσυχοι, αλλά ζητώ υπομονή και κατανόηση γιατί η κατάσταση είναι προσωρινή”.

Η Κυβέρνηση της Ντίλμα Ρούσεφ καλείται να χειριστεί και την αγανάκτηση των πολιτών της χώρας, οι οποίοι θεωρούν σπατάλη τα χρήματα που χρειάστηκε η διοργάνωση του Μουντιάλ καθώς και αυτά που ξοδεύονται για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Ο λαός φαίνεται πως προτιμά τα χρήματα να είχαν επενδυθεί στους τομείς της παιδείας, της υγείας και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Να σημειωθεί πως πλέον στη Βραζιλία οι διαδηλώσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.