H Πολωνία απελαύνει 45 Ρώσους διπλωμάτες ως υπόπτους κατασκοπείας

Η Πολωνία αποφάσισε να απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες που είναι ύποπτοι για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας, είπε εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Στανισλάβ Ζαρίν, εκπρόσωπος των πολωνικών ειδικών υπηρεσιών, είπε νωρίτερα ότι οι 45 Ρώσοι είναι ύποπτοι είτε ως κατάσκοποι είτε ως συνεργάτες κατασκόπων.

Ένας εξ αυτών ταυτοποιήθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας σε Πολωνό πολίτη, ο οποίος εργαζόταν στα δημόσια αρχεία της Βαρσοβίας, είπε ο Ζαρίν. Ο Πολωνός συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Πολωνία, Σεργκέι Αντρέγεφ, διέψευσε τους ισχυρισμούς αφού κλήθηκε από το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών νωρίτερα την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον Ζαρίν, ο Ρώσος πρέσβης επαναλάμβανε «εξωπραγματικά ψέματα».

Όπως είπε ο Λούκας Γιάσινα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας, είπε ότι 45 άτομα, με διάφορες διπλωματικές ιδιότητες, διετάχθησαν να φύγουν από τη χώρα εντός 5 ημερών- σε ένα μάλιστα δόθηκε περιθώριο 48 ωρών.

«Η Ρωσία είναι γείτονάς μας, δεν θα εξαφανιστεί από τον χάρτη της Ευρώπης, μα η επιθετικότητα προς την Ουκρανία αποδεικνύει ότι είναι μη φιλική χώρα, ακόμα και εχθρική προς την Πολωνία» σημείωσε, προσθέτοντας πως οι 45 διπλωμάτες που απελάθηκαν αντιπροσώπευσαν περίπου το ήμισυ αυτών που εργάζονται στην πρεσβεία.

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Πηγή Huffingtonpost.gr