«Ναι» από Ζελένσκι στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας

Ότι αποδέχθηκε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, που θα πραγματοποιηθούν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, κοντά στο Τσερνόμπιλ, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η ουκρανική προεδρία, απόφαση που ελήφθη μετά τη μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ανέφερε στους λογαριασμούς του στα social media ότι «συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat».

«Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει πως όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που βρίσκονται στη Λευκορωσική επικράτεια, θα παραμείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, των συνομιλιών και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, υποστήριξε νωρίτερα το Κρεμλίνο

Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας κατευθύνεται στο Γκόμελ της Λευκορωσίας για συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά, ανακοίνωσε νωρίτερα το Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας, επικαλούμενο τον Λευκορώσο πολιτικό Γιούρι Βοσκρεσένσκι. «Η ουκρανική αντιπροσωπεία κατευθύνεται στο Γκόμελ για συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά», ανέφερε.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε τον πρόεδρο της Λευκορωσίας. Ο πρόεδρος Λουκασένκο έπεισε τον Πρόεδρο Ζελένσκι», πρόσθεσε σύμφωνα με το Interfax.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, με το Κίεβο να μη τοποθετείται σε σχέση με το αν ισχύει ή όχι.