Ο Κάστρο μαζί με τους Πέντε της Κούβας

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, συναντήθηκε με τους Πέντε κουβανούς πράκτορες, οι οποίοι ήταν έγκλειστοι σε φυλακές στις Ηνωμένες Πολιτείες,

Την Δευτέρα (2/3) δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Granma επιστολή του Φιντέλ Κάστρο για την πεντάωρη συνάντηση που είχε με τους απελευθερωθέντες. Στο κείμενό του ο πρώην ηγέτης της Κούβας κατέστησε σαφές πως οι εν λόγω άνδρες, οι οποίοι είναι γνωστοί στην Αβάνα ως “Πέντε της Κούβας” δεν έβλαψαν ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ επεσήμανε την προσφορά τους στην κουβανική επανάσταση.

Οι ίδιοι συνελήφθησαν το 1998, καθώς κατηγορούνταν για κατασκοπεία. Να σημειωθεί πως αφέθηκαν ελεύθεροι τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας για ανταλλαγή κρατουμένων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο πλευρό του θείου του βρισκόταν ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφτεί την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιστολή συνοδευόταν από φωτογραφίες, που ανήρτησε το Cubadebate, από τη συνάντηση που είχε το Σάββατο (28/2) στην Αβάνα ο 88χρονος πια Κάστρο με τους “Πέντε της Κούβας”. Oι εικόνες διαψεύδουν τις φήμες περί θανάτου του Φιντέλ.