Ο ηγέτης των Podemos προκαλεί σε debate τον Μ. Ραχόι

Ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας προκάλεσε τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με την πραγματική αντιπολιτευτική δύναμη, όπως χαρακτήρισε το κόμμα του, κατηγορώντας τον με βαριές εκφράσεις για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει.

«Η λιτότητα δεν βοήθησε να αφήσουμε την κρίση πίσω. Δεν βοήθησε να επιλύσουμε τα τρία βασικά προβλήματα, που έχουν οι Ισπανοί: ανεργία, χρέη και ανισότητα. Και τα τρία κλιμακώθηκαν. Κύριε Ραχόι, η κυβέρνησή σας αποδείχθηκε άχρηστη και το λέω αυτό με κάθε σεβασμό», τόνισε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Μαριάνο Ραχόι υπεραμύνθηκε των πολιτικών, που εφήρμοσε στα χρόνια της διακυβέρνησής του, επισημαίνοντας ότι η χώρα βγαίνει απ’την κρίση.

Εκτός από τον ηγέτη των Podemos ο Ισπανός Πρωθυπουργός έχει απέναντί του και το νέο ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεζ, ο οποίος τον κατηγόρησε για «ψεύδη» και τον συνέδεσε με φαινόμενα διαφθοράς.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Ισπανία βρίσκεται σε εκλογική χρονιά με την πρώτη κρίσιμη αναμέτρηση σε μερικές εβδομάδες στην Ανδαλουσία.