Σπαρακτικό Video με το πλήρωμα του μοιραίου υποβρυχίου να τραγουδάει «Αντίο»

Πραγματικά σπαρακτικό είναι το video που δημοσίευσε ο Guardian και που δείχνει  το πλήρωμα του υποβρυχίου της Ινδονησίας που βυθίστηκε να έχει καταγραφεί, καθώς τραγουδάει ένα πολύ γνωστό και συγκινητικό αποχαιρετιστήριο τραγούδι της Ινδονησίας, μέσα στο μοιραίο σκάφος.

Όπως εξηγεί ο Guaradian, η λήψη του video τραβήχθηκε λίγες εβδομάδες προτού το μοιραίο σκάφος KRI Nanggala 402 βυθιστεί μαζί με όλο το πλήρωμά του, 53 ανθρώπους, που βρήκαν έτσι τραγικό θάνατο.

Ινδονησία: Αγνοείται υποβρύχιο με 53 μέλη πλήρωμα - Πραγματοποιούσε άσκηση | ενότητες, κόσμος | Real.gr

Στις εικόνες του συγκλονιστικού video, μέλη του πληρώματος φαίνονται καθώς τραγουδούν το Sampai Jumpa, μία ινδονησιακή επιτυχία που ο τίτλος της σημαίνει «αντίο».

Ο διοικητής του υποβρυχίου Heri Oktavian είναι μεταξύ εκείνων που συγκεντρώθηκαν γύρω από έναν ναυτικό που έπαιζε την ακουστική κιθάρα.

«Παρόλο που δεν είμαι έτοιμος να μου λείψεις, δεν είμαι έτοιμος να ζήσω χωρίς εσένα», τραγουδούν οι ναυτικοί. «Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Το video γυρίστηκε ως αποχαιρετισμός για τον απερχόμενο διοικητή του σώματος υποβρυχίων του ναυτικού, του οποίου ο διάδοχος ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Μαρτίου, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ινδονησίας Djawara Whimbo στο AFP.


Το γερμανικό υποβρύχιο -ένα από τα πέντε στον στόλο της Ινδονησίας- , ήταν 40ετίας και εξαφανίστηκε νωρίς την Τετάρτη 21 Απριλίου, ενώ είχε προγραμματιστεί να κάνει ασκήσεις με τορπίλες, έξω από το Μπαλί.

Ο στρατός της Ινδονησίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι εντόπισε το σκάφος σε τρία κομμάτια στον πυθμένα, περίπου 800 μέτρα (2.600 πόδια) κάτω από την επιφάνεια, βάθος πολύ μεγαλύτερο από το επιτρεπτό για τις δυνατότητές του.