Χαμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά την αντιπαράθεση Δένδια-Τσαβούσογλου: «Δυστυχώς η Ελλάδα δεν αλλάζει»

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο τουρκικός Τύπος με αφορμή την αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκου Δένδια, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην Άγκυρα.

Αν και οι κοινές τους δηλώσεις  ξεκίνησαν σε φιλικό κλίμα, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να εκφράζει τα φιλικά του αισθήματα προς τον Ελληνα ΥΠΕΞ, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «σας αποκαλώ κ. Δένδια, σε αποκαλώ Νίκο, έχουμε προσωπική φιλία από το 2003», το κλίμα άλλαξε πλήρως μέσα σε λίγα λεπτά.

Ειδικότερα, Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για παραβατικές συμπεριφορές στο Αιγαίο και για fake news σχετικά με το μεταναστευτικό. Από την πλευρά του ο Τούρκος ομόλογός του απάντησε ότι στην πρωτολογία του δεν έκανε προκλητικές δηλώσεις, αλλά ο Έλληνας ΥΠΕΞ το έπραξε. «Δεν δεχόμαστε ότι η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αυτό δεν έμεινε αναπάντητο από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος σε ειρωνικό τόνο υπογράμμισε το εξής: «Σε ευχαριστώ, αγαπητέ Μεβλούτ, που μου επιτρέπεις εσύ να απαντήσω. Οι συνεργάτες σου φαντάζομαι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως», προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι αυτή που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα.

Χαμός στα τουρκικά ΜΜΕ

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις Δένδια-Τσαβούσογλου και η αντιπαράθεση τους μπροστά στις κάμερες κυριαρχεί στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ενδεικτικά, η «Hurriyet» μιλά για «σκάνδαλο σε μια φιλική συζήτηση», προσθέτοντας με έμφαση: «Δυστυχώς, η Ελλάδα παραμένει ίδια».

Παράλληλα, η ιστοσελίδα Sozcu σημειώνει στον τίτλο του σχετικού άρθρου: «Μεγάλη κρίση στη συνάντηση Τσαβούσογλου-Δένδια», ενώ η «Sabah» τιτλοφορείται: «Απάντηση-χαστούκι του Τσαβούσογλου στον Δένδια σε ζωντανή σύνδεση».

«Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τσακώθηκαν live», υπογραμμίζει η «Cumhuriyet».

Η «Yeni Safak» με τη σειρά της αναφέρει: «Απάντηση Τσαβούσογλου σε Δένδια: ”Δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας”», ενώ το CNN Turk κάνει λόγο για διαξιφισμό των δύο υπουργών Εξωτερικών.