Μ.Βρετανία-κορωνοϊός: Η πανδημία «σαρώνει» τη χώρα-18.980 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Στη Μεγάλη Βρετανία καταγράφηκαν σήμερα 18.980 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 138 θανάτοι, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τότε που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μείωση σημειώθηκε στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, καθώς χθες καταγράφτηκαν 19.724 μολύνσεις, ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σταθερός.

Με αφορμή τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ένα σύστημα τριών επιπέδων αντιμετώπισης του COVID-19 για τη χώρα, όπου και παρατηρείται σημαντική διασπορά του ιού.

Επιβολή αυστηρών μέτρων στη Βόρεια Ιρλανδία λόγω κορωνοϊού

Στο μεταξύ, στη Βόρεια Ιρλανδία από την Παρασκευή και για δύο εβδομάδες κλείνουν τα σχολεία, ενώ για τέσσερις εβδομάδες θα αναστείλουν τη λειτουργία τους τα εστιατόρια και οι παμπ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η πρωθυπουργός, Αρλίν Φόστερ.

Στο «κόκκινο» Βρετανία και ΕΕ όσον αφορά την εικόνα της πανδημία του κορωνοϊού

Πάνω από τις μισές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και το Ηνωμένο Βασίλειο, «χρωματίζονται» με κόκκινο  στον νέο ευρωπαϊκό χάρτη που δημοσιοποίησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Στον συγκεκριμένο χάρτη, σκοπός του οποίου είναι να βοηθήσει τις χώρες να εναρμονίσουν τις συστάσεις τους για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, μόλις τρεις χώρες της ΕΕ και του Χώρου Σένγκεν (η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Φινλανδία) καθώς και η περιφέρεια της Καλαβρίας στην Ιταλία, είναι εν μέρει πράσινες.