Αποσύρονται τα στρατεύματα από την Ουκρανία

Οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν να αποσύρονται από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε, η οποία πολιορκείται από τους φιλο-ρώσους αυτονομιστές, όπως δήλωσαν φιλο-κυβερνητικές παραστρατιωτικές μονάδες, και ενόσω μαίνονται οι συγκρούσεις γύρω από την πόλη παρά την εκεχειρία.

Οι φιλο-ρώσοι φέρεται κι αυτοί να έχουν αρχίσει να αποσύρουν τον βαρύ οπλισμό από περιοχές στις πρώτες γραμμές του μετώπου της ανατολικής Ουκρανίας όπου οι συγκρούσεις έχουν διακοπεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Δημοσιογράφοι του Associated Press μετέδωσαν ότι είδαν αρκετές δεκάδες άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων να αποσύρονται με τα όπλα τους από το Ντεμπαλτσεβε το πρωί της Τετάρτης, (18/02).

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε, επικαλούμενο τις αρχές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ότι οι αυτονομιστές έχουν αρχίσει να αποσύρουν τον βαρύ οπλισμό από τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχουν και όπου έχουν διακοπεί οι συγκρούσεις.

Μιλώντας την Τρίτη, (17/02), κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως οι φιλο-ρώσοι αυτονομιστές πρέπει να επιτρέψουν στις κυβερνητικές δυνάμεις να αποχωρήσουν με ασφάλεια από την περιοχή, αλλά το Κίεβο δεν πρέπει να εμποδίσει τα στρατεύματά του να καταθέσουν τα όπλα τους.