Αποκάλυψη Bloomberg : Φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα η «έκπληξη» του Ερντογάν

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει μια σημαντική ανακάλυψη στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Συγκεκριμένα η Άγκυρα φέρεται να ανακάλυψε κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή.

Με αφορμή μια αινιγματική σημερινή δήλωση του Τούρκου Πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν,  με την οποία προανήγγειλε ένα καλό νέο για τον λαό της Τουρκίας, κάνοντας παράλληλα λόγο για νέα εποχή στη χώρα, το πρακτορείο  Bloomberg αποκάλυψε ότι η Τουρκία ανακάλυψε ενέργεια στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα Φυσικό Αέριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμά ,δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος, προχώρησαν στην εν λόγω αποκάλυψη.

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, δεν γνωστοποίησε τι σκοπεύει να ανακοινώσει σε δύο ημέρες, ωστόσο καθώς μίλησε, η τουρκική λίρα επέκτεινε τα κέρδη στο εμπόριο κατά 0,9% υψηλότερα έναντι του δολαρίου, ενώ ο δείκτης αναφοράς Borsa Istanbul 100 Index αυξήθηκε 2%. Οι μετοχές του διυλιστηρίου Turkiye Petrol Rafinerileri AS ή της Tupras και του κατασκευαστή πετροχημικών Petkim Petrokimya Holding AS αυξήθηκαν 8,1% και 9,9% αντίστοιχα.