Σπίτια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου- σε εικόνες

Η εφημερίδα Guardian μας παρουσιάζει, πρωτότυπες, ρομαντικές προτάσεις για τα ερωτευμένα ζευγαράκια, για την ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου.

Από την Κορνουάλη έως τη Νορμανδία, εδώ είναι μερικά σπίτια που εκπέμπουν ρομαντισμό.

 

Home: Friars Lane, Richmond, Surrey
Home: Friars Lane, Richmond, Surrey

Αυτό το υπέροχο σπίτι του 18ου αιώνα, χτισμένο μέσα στο πράσινο,  βρίσκεται στην καρδιά αυτού του χαριτωμένου δήμου του Λονδίνου. Φυσικά δεν μπορείτε να αγοράσετε, αλλά για £ 1.700 το μήνα μπορείτε να το νοικιάσετε, να απολαύσετε τη θέα πάνω από τον Τάμεση και να δώσετε ερωτικά ραντεβουδάκια στους κήπους της διπλανής πόρτας στο Queensberry House . Για λίγες προσωπικές στιγμές ηρεμίας, βέβαια, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν  αποχωρήσει πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς η κρεβατοκάμαρα είναι στον ημιώροφο πάνω από το καθιστικό.

 

 Home: Mousehole, Cornwal

Home: Mousehole, Cornwal

Βγαίνοντας από την μπροστινή πόρτα από αυτό το εξοχικό σπίτι του ψαρά, είστε στην ακτή με θέα στο βουνό του κόλπου. Μόνο ένα μονοπάτι χωρίζει τον μπροστινό κήπο σας από την θάλασσα. Οι πωλητές έχουν αναμορφωμένο το εσωτερικό για να δημιουργήσετε στον πρώτο όροφο ένα “δωμάτιο αγάπης” με θαλασσινά πανοράματα, ενώ στον επάνω όροφο, δίπλα από τα δύο υπνοδωμάτια, υπάρχει και μπάνιο. Η τιμή που πληρώνετε για αυτή την ποιητική τοποθεσία είναι £ 475.000.

 

Home: Chittlehampton, near Umberleigh, Devon
Home: Chittlehampton, near Umberleigh, Devon

Το “παραμυθόσπιτο” της φωτογραφίας ξεδιπλώνεται  διακριτικά στα τεράστια τοπία του Ντέβον, κοντά στην ακτή, και βρίσκεται αρκετά μακριά από τον πλησιέστερο οικισμό, για να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα διαταράξει το ειδύλλιο σας. Δοκάρια στην οροφή, πέτρινοι τοίχοι και τζάκια διαμορφώνουν μια ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ υπάρχει μια επιλογή από τρία υπνοδωμάτια, που μπορεί να θέλετε να “εξερευνήσετε” αφού έχετε πιει όλες τις σαμπάνιες. Τιμή Οδηγού: £ 355.000.

 

Home: Mannal, Isle of Tiree, Argyll & Bute
Home: Mannal, Isle of Tiree, Argyll & Bute

Η θέα της άμμου και της θάλασσας ίσως σας αποσπάσει την προσοχή από το εσωτερικό αυτού του μπανγκαλόου τριών υπνοδωματίων. Κόντρα στη φήμη της Μεγάλης Βρετανίας, το σπίτι αυτό βρίσκεται σε ένα από τα πιο ηλιόλουστα  μέρη της χώρας.

Προσφορές από την τιμή των: £ 220.000.

Away: Normandy, France
Away: Normandy, France

Ένα ζεστό σπίτι με πέτρινα τζάκια που προσφέρει θαλπωρή στους επισκέπτες. Μπορείς να κάνεις ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φώς των κεριών. Όλα τα έπιπλα είναι ξύλινα κ σε γεμίζουν ζεστασιά. Είναι ένα αρχοντικό του 16ου αιώνα στην περιοχή Pays d’Auge.  Τιμή: £ 316.758.