Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν την συμμετοχή τους στις αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο στο Reuters, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν να αναστείλουν την συμμετοχή τους στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους, (ISIS).

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας ο αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι η απόφαση αυτή των Αραβικών Εμιράτων, έρχεται μετά τη σύλληψη και εκτέλεση του ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν τη συμμετοχής τους στις αεροπορικές επιδρομές. Αλλά επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι τα ΗΑΕ εξακολουθούν να είναι σημαντικός και πολύτιμος συνεργάτης που συμβάλλει στο συνασπισμό”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου,  δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, δηλώνοντας: “Εμείς δεν πρόκειται να επιβεβαιώσουμε αναφορές σχετικά με άλλες χώρες και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους”.

Υπενθυμίζουμε πως ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνει περισσότερες από 60 χώρες οι οποίες μετέχουν σε διάφορες αποστολές, όπως οι αεροπορικές επιδρομές, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η προπαγάνδα και η πάταξη των οικονομικών συναλλαγών του Ισλαμικού Κράτους.

Μεταξύ των χωρών αυτών είναι και η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν, οι οποίες επιχειρούν ή υποστηρίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων και στόχων των ισλαμιστών στη Συρία. Η Αυστραλία, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Γαλλία επιχειρούν με αεροσκάφη τους στο Ιράκ.