Νέο παραλήρημα απειλών από τον Ερντογάν: "Δεν θα επιτρέψουμε να εκμεταλλευτούν άλλοι τον φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου"

Με νέο παραλήρημα απειλών επανήλθε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, κατά την τελετή καθέλκυσης της νέας κορβέτας του τουρκικού στόλου, του πολεμικού πλοίου Burgazada.

“Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας”, τόνισε ο Ερντογάν, ενώ όπως υποστήριξε, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή υπενθύμισαν στην Τουρκία ότι πρέπει να είναι ισχυρή και στη θάλασσα, εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο την πολεμική ρητορική του για το ζήτημα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, o Ερντογάν ανέφερε ότι “Δεν θα επιτρέψουμε το φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν άλλοι”, δείχνοντας στην ουσία την Αθήνα, τη Λευκωσία και ξένες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή αυτή.

“Δεν θα αποδεχθούμε τις προσπάθειες να αποστερήσουν τους φυσικούς πόρους από την Τουρκία και τη Βόρεια Κύπρο (τα Κατεχόμενα)”. Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει ότι η Άγκυρα πρεσβεύει την ειρήνη και δεν εποφθαλμιά ξένα εδάφη, τονίζοντας, ότι σε κάθε περίπτωση, όσοι νομίζουν ότι πιστεύουν πως μπορούν να επέμβουν σε Μεσόγειο και Αιγαίο, κάνουν μεγάλο λάθος.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από την τελετή καθέλκυσης της νέας πολεμικής κορβέτας Burgazada: