Η ανακοίνωση του Ζάεφ για την παροχή οικονομικής βοήθειας 97.000 ευρώ στην Ελλάδα

Το ποσό της τάξης των 6 εκατ. δηναρίων (το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 97.000 ευρώ) θα διαθέσει στη χώρα μας ως οικονομική βοήθεια για τις καταστροφικές πυρκαγιές η κυβέρνηση της πΓΔΜ.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, μέσω ανάρτησής του στo Facebook.

Αναλυτικότερα, ο Ζάεφ αναφέρει στην ανάρτησή του ότι «Οι πολίτες μας με βαθιά θλίψη ενημερώθηκαν από τις ειδήσεις για τις μεγάλες απώλειες και τους νεκρούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και στην περιοχή της Αθήνας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στο φίλο ελληνικό λαό, και βαθύνει θλίψη για τις χαμένες ζωές και τη συμπαράστασή μας σε όλες τις οικογένειες που σ’ αυτή την τρομερή τραγωδία έχασαν συγγενείς και φίλους», ανακοινώνοντας παράλληλα την απόφαση για τη διάθεση του ανωτέρω χρηματικού ποσού προς την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ προσέθεσε τα ακόλουθα: «Επιπλέον, η κυβέρνησή μας έχει αποφασίσει να σχηματίσει ένα συντονιστικό όργανο το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την κατάσταση στην Ελλάδα και θα συντονίζει τη σχετική ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία θα συμφωνήσουμε σύμφωνα με τα αρμόδια ιδρύματα στην Ελλάδα και την πόλη της Αθήνα. Στις σκέψεις μας έχουμε τη μάχη που δίνει η Ελλάδα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών».