Ερντογάν: Δίνει 1,5 δισ. δολάρια για κατασκευή πλατφόρμας γεωτρήσεων πετρελαίου

Τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα στοιχίσει η κατασκευή πλατφόρμας γεωτρήσεων που προωθεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνεργασία με την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Σαμπάχ” ο κ. Ερντογάν φέρεται να δήλωσε ότι “η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα. Ή θα την παράξει μόνη της ή θα την αγοράσει” και έθεσε ενώπιον του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας τα βήματα που θα κάνει η Τουρκία «για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο». Ξεκαθάρισε ότι θα θα επιστρατευτούν όλα τα μέσα για να προστατευτούν αυτά τα «δικαιώματα».

Αναφερόμενος στις ξένες εταιρείες και στην άρνησή τους να δραστηριοποιηθούν σε μια περιοχή όπου υπάρχει διαμάχη ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε: «Θα κάνουμε κι εμείς μόνοι μας αυτό που πρέπει». Σύμφωνα με την εφημερίδα με αυτή την απόφαση η Τουρκία δεν θα χρειάζεται την συγκατάθεση των μεγάλων εταιρειών για να προχωρήσει σε γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο. Καταλήγοντας υποστήριξε ότι «με το ερευνητικό μας πλοίο διανύσαμε σημαντική απόσταση. Ας κάνουμε το αναγκαίο βήμα και για την πλατφόρμα γεώτρησης».