Το σενάριο για έναν σύγχρονο "Πόλεμο των Άστρων" με πρωταγωνιστή τον Τραμπ άρχισε ήδη να γράφεται...

Η ιδέα του Αμερικανού Προέδρου για ίδρυση “Διαστημικής Δύναμης”, η οποία θα προστεθεί στους υπάρχοντες πέντε κλάδους των ενόπλων δυνάμεων της χώρας (Στρατός, Πολεμικό Ναυτικό, Πεζοναύτες, Πολεμική Αεροπορία και Ακτοφυλακή), δεν είναι καινούρια.

Ήδη από τον Μάρτιο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του για την προσθήκη ενός έκτου κλάδου στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις που θα αφορά στο διάστημα. Μιλώντας τότε ενώπιον στρατιωτικών στην αεροπορική βάση Μιραμάρ της Καλιφόρνια τους ανέφερε ότι η ιδέα τού δημιουργήθηκε εντελώς απροσδόκητα, καθώς αστειευόταν σε συζήτηση για τις αμερικανικές κυβερνητικές δαπάνες και τις ιδιωτικές επενδύσεις στο διάστημα. «Το διάστημα είναι ένα θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων, όπως η ξηρά, ο αέρας και η θάλασσα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προς τους στρατιωτικούς.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι το ζήτημα της ίδρυσης αμερικανικής “Διαστημικής Δύναμης” είχε τεθεί και τον Ιούνιο του 2017 από την υποεπιτροπή της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με την πρόταση της υποεπιτροπής, η νέα δύναμη θα λειτουργούσε ως ξεχωριστό στρατιωτικό σώμα εντός του υπουργείου Αεροπορίας και υπό την πολιτική ηγεσία του υπουργού Αεροπορίας. Το σώμα θα είχε τον δικό του αρχηγό που θα συμμετείχε στο γενικό επιτελείο και θα λογοδοτούσε στον υπουργό Αεροπορίας. Εν τέλει, η πρόταση βρέθηκε εκτός του τελικού νομοσχεδίου για την εθνική άμυνα τον Νοέμβριο, ωστόσο υπήρχαν μερικές νέες οδηγίες στη νομοθεσία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ίδρυση μιας τέτοιας δύναμης στο μέλλον.

Χθες το ζήτημα επανήλθε και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς ο Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την επιθυμία του για τη δημιουργία της “Διαστημικής Δύναμης”, ενώ απευθυνόταν σε μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας West Point στον Λευκό Οίκο. “Μάλλον δεν το έχετε ακούσει ποτέ αλλά σας το λέω τώρα. Γινόμαστε σπουδαίοι στο διάστημα, τόσο στρατιωτικά όσο και για άλλους λόγους, και σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά τη Διαστημική Δύναμη”, τους επεσήμανε. Παράλληλα δήλωσε ενθουσιασμένος που η ιδέα κερδίσει έδαφος λόγω της υποστήριξής της από μέλη του Κογκρέσου, όπως ανέφερε.

Ο λόγος της εμμονής του με το διάστημα φαίνεται ότι αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα κατά τη συνομιλία που είχε με τους ποδοσφαιριστές. Όταν δηλαδή τους… εκμυστηρεύτηκε τον φόβο του για τον ανταγωνισμό στον συγκεκριμένο τομέα από την Ρωσία και την Κίνα.

“Το μέλλον του πολέμου θα διεξαχθεί στο διάστημα και πρέπει να ξεπεράσουμε τις άλλες χώρες για την εθνική μας ασφάλεια” τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Και κάπως έτσι το σενάριο για τον “Πόλεμο των Άστρων” με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Τραμπ άρχισε ήδη να γράφεται…