Υεμένη: Πυροβολισμοί εναντίων διαδηλωτών στο Πανεπιστήμιο της Σαναά από τους σιίτες πολιτοφύλακες

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στα ξένα ΜΜΕ, σιίτες πολιτοφύλακες πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τη σημερινή, (25/01), την έναρξη διαδήλωσης μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Σαναά, στον απόηχο της μεγάλης χθεσινής πορείας διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας τους στην πρωτεύουσα, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές, ενώ έγιναν αρκετές συλλήψεις από αυτούς τους σιίτες πολιτοφύλακες, τους Χούτι. Δεν υπάρχει επί του παρόντος ακριβής απολογισμός των επεισοδίων αυτών.

Οι αυτόπτες μάρτυρες, δηλώνουν πως οι πολιτοφύλακες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους εμποδίζοντάς τους να μαγνητοσκοπήσουν τη φυγή δεκάδων διαδηλωτών.

Οι πολιτοφύλακες Χούτι, έχουν αυξήσει την παρουσία τους στη περιοχή του Πανεπιστημίου, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν κάθε συγκέντρωση.

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, οι πολιτοφύλακες προσπάθησαν να αποτρέψουν την πορεία διαμαρτυρίας στη Σαναά, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν στη μαζικότερη κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί από τότε που οι Χούτι μπήκαν στην πρωτεύουσα.

Παράλληλα, εξαιτίας των σημερινών, (25/01), αναταραχών, η έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιείτο στο κοινοβούλιο, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και του προέδρου Χάντι, αναβλήθηκε εκ νέου χωρίς να οριστεί νέα ημερομηνία, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Saba.