Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την κατάρριψη στρατιωτικού ελικοπτέρου - Έντονη αντίδραση Ερντογάν

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Την κατάρριψη του ελικοπτέρου από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής που δρα στην Συρία (YPG), επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κατάρριψη του ελικοπτέρου έγινε κοντά στην πόλη του Αφρίν που βρίσκεται στα βόρεια της Συρίας.

Οι δυνάμεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων, γνωστοποίησαν ξεχωριστά την κατάρριψη του ελικοπτέρου.

«Ένα από τα ελικόπτερα μας μόλις καταρρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να χάσουμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα γι αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη του κόμματος του (AKP) στην Κωνσταντινούπολη.

Η Άγκυρα, εξαιρετικά ανήσυχη για την ενίσχυση της κουρδικής ισχύος στα σύνορά της με τη Συρία, είναι οργισμένη με την αμερικανική υποστήριξη προς τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή τουρκικά αεροσκάφη πλήττουν και πάλι στόχους των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην περιοχή του Αφρίν στη Συρία, έπειτα από την ανάπαυλα στις αεροπορικές επιδρομές που ακολούθησε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία το περασμένο σαββατοκύριακο.

Η επίθεση της Άγκυρας κατά των κουρδικών δυνάμεων των YPG στο Αφρίν ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου. Οι κουρδικές δυνάμεις μαζί με τους συμμάχους τους έχουν συστήσει τρία αυτόνομα καντόνια στη βόρεια Συρία, ανάμεσά τους και το Αφρίν, από την έναρξη της συριακής σύρραξης το 2011.

Mε πληροφορίες από CNN και ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφία από το RT