Έξαλλος ο Ερντογάν με ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για τα όπλα στη Συρία (βίντεο)

Έξαλλος έγινε ο Τ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής τύπου με τον Ε. Μακρόν, με έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε για την πώληση όπλων στη Συρία.

Ο Ερντογάν φανερά εκνευρισμένος του είπε: «Μιλάτε σαν γκιουλενιστής». Εκείνος του απάντησε «μιλάω ως δημοσιογράφος», με τον Τούρκο πρόεδρο να επιμένει: «όχι, μιλάτε σαν γκιουλενιστής».

«Υποστηρικές του Γκιουλέν έκαναν αυτές τις επιχειρήσεις και τώρα είναι στη φυλακή. Γιατί δεν ρωτάτε και τις ΗΠΑ για τα όπλα που έστειλαν στη Συρία; Μάθετε να μην μιλάτε σαν γκιουλενιστής».

Μερικοί δημοσιογράφοι ενισχύουν τους τρομοκράτες

Ο Ερντογάν στη συνέχεια είπε ότι μερικοί δημοσιογράφοι ενισχύουν τους τρομοκράτες με αυτά που γράφουν.

«Η τρομοκρατία δεν δημιουργείται από μόνη της. Η τρομοκρατία και οι τρομοκράτες έχουν «κηπουρούς»» που τους στηρίζουν, σημείωσε ο Ερντογάν, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος διατύπωσε λίγο νωρίτερα την ανησυχία του για την τύχη των σπουδαστών, εκπαιδευτικών και δημοσιογράφων που συνελήφθησαν στο κύμα εκκαθαρίσεων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Αυτοί οι «κηπουροί» είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θεωρούνται ως στοχαστές. Εκείνοι τροφοδοτούν (την τρομοκρατία)… από τις στήλες τους στις εφημερίδες» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Κάποια ημέρα, θα το ανακαλύψετε, ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εμφανιστούν ως τρομοκράτες μπροστά σας».

Διαβάστε επίσης: «Φρένο» Μακρόν σε Ερντογάν: Δεν κάνατε προόδους για την ένταξη σας στην ΕΕ – Ερντογαν: Έχουμε κουραστεί να περιμένουμε