Πέθανε ο σχεδιαστής του Bugs Bunny Bob Givens

Ο σχεδιαστής του Bugs Bunny, Bob Givens, πέθανε σε ηλικία 99 ετών, από φυσικά αίτια, αφήνοντας φυσικά μια τεράστια παρακαταθήκη, όντας ο πρώτος που έφερε τον αγαπημένο ήρωα στις οθόνες, το 1940, στο κινούμενο σχέδιο «A Wild Hare».

Η δημοτικότητα του χαρακτήρα έφτασε στα ύψη, και πλέον θεωρείται ως ένα cultural icon, αλλά και μασκότ της εταιρείας Warner Bros.

O Bugs Bunny είναι ένας ανθρωπόμορφος λαγός, γκρι χρώματος, γνωστός για τον επιπόλαιο και ξένοιαστο χαρακτήρα του. Η προφορά του πάρθηκε από τη νεοϋορκέζικη προφορά, και ακόμα γνωστότερη είναι η συνήθης ατάκα του «Eh… What’s up, doc?» (Τι τρέχει, φίλε;). Για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, πιστώνεται πολλά και ο σκηνοθέτης Tex Avery, ο οποίος υπήρξε προτεινόμενος για Όσκαρ, το 1940, με την ταινία «A Wild Hare».

Από τη στιγμή της πρώτης κυκλοφορίας του, ο Bugs Bunny έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές, σε κινηματογραφικές ταινίες, σε μουσικούς δίσκους, σε βιντεοπαιχνίδια, σε θεματικά πάρκα, σε ταινίες μικρού μήκους και σε διαφημιστικά. Επίσης, έχει εμφανιστεί όσο κανένας άλλος καρτούν χαρακτήρας σε ταινίες, και είναι ο ένατος πιο γνωστός χαρακτήρας ταινιών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, κατέχει και αστέρι στη λεωφόρο της δόξας στο Χόλυγουντ.

Ο Bob Givens δούλεψε παράλληλα στα «Tom And Jerry» της Hanna-Barbera, ενώ καθιερώθηκε στην «Warner Bros. Animation» με τα «The Looney Looney Looney Bugs Bunny Movie», «Bugs Bunny’s 3rd Movie: 1001 Rabbit Tales» κ.ά.