Ρώσος διπλωμάτης: Η Β.Κορέα έτοιμη να εκτοξεύσει εξελιγμένο πύραυλο στις ακτές των ΗΠΑ

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί αποκάλυψη που έγινε απ’ τη ρωσική διπλωματική αποστολή στην κορεατική χερσόνησο, σύμφωνα με την οποία η Πιονγκγιάνγκ είναι έτοιμη να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο, που θα μπορεί να πλήξει τις αμερικανικές ακτές.

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, το οποίο αναφέρει ότι το μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Άντον Μοροζόφ, δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι έτοιμη να εκτοξεύσει νέο εξελιγμένο πύραυλο, ο οποίος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τα νούμερα που κοινοποιήθηκαν στη ρωσική διπλωματική αποστολή, θα μπορεί να καλύψει την απόσταση έως τις αμερικανικές ακτές και να πλήξει περιοχές με εκατομμύρια κατοίκους.

«Με βάση τα δεδομένα που μας έδωσαν και τους υπολογισμούς που έγιναν, ο νέος πύραυλος που προγραμματίζει να εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα θα μπορεί να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Μοροζόφ.

Η ρωσική αντιπροσωπεία βρισκόταν σε επίσημη αποστολή στη Βόρεια Κορέα από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου, ώστε οι Ρώσοι βουλευτές να διαπραγματευτούν το επίπεδο συνεργασίας, για τη λήξη της κρίσης που έχει ξεσπάσει, με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Η παγκόσμια ανησυχία για την επόμενη κίνηση της Βόρειας Κορέας έχει ενταθεί καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν φέρεται διατεθειμένος να ακολουθήσει τις εντολές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να διακόψει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Κι αν προχωρήσει σε νέα εκτόξευση πυραύλου, ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν αυτή τη φορά οι ΗΠΑ.