Μέρκελ: "Θα διώκουμε με αποφασιστικότητα τις αντισημιτικές πράξεις"

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στην ομιλία της την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στο Κοινοβούλιο, υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τους ιδεολόγους της τρομοκρατίας.

Στην ομιλία της, είπε, μεταξύ άλλων: “Αυτοί που εκφέρουν λόγια μίσους, που διαπράττουν βίαιες πράξεις στο όνομα του ισλάμ, οι συνεργοί τους και οι ιδεολόγοι της διεθνούς τρομοκρατίας, θα καταπολεμηθούν με αυστηρότητα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που βρίσκονται στη διάθεση ενός κράτους δικαίου.

Εμείς στη Γερμανία, δεν θα επιτρέψουμε να διχαστούμε”, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους εβραίους της Γερμανίας, όπως και τους μουσουλμάνους της χώρας, ότι προστατεύονται από τις αρχές.

“Κάθε τρομοκράτης που προκαλεί μια έκρηξη ή που πυροβολεί κάποιον γνωρίζει ότι βάζει στόχο ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζει και οι οποίοι δεν του έχουν κάνει τίποτε.

Όταν το κάνει αυτό, κάθε τρομοκράτης παίρνει μια απόφαση για την οποία οφείλει να αναλάβει την ευθύνη. Θα διώκουμε με αποφασιστικότητα τις αντισημιτικές πράξεις με όλα τα μέσα του κράτους δικαίου. Το ίδιο ισχύει για τις επιθέσεις εναντίον των τεμενών”, τόνισε.

Την Τετάρτη, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ενίσχυση των ταξιδιωτικών περιορισμών για να εμποδίσει εν δυνάμει τζιχαντιστές να μεταβαίνουν στις ζώνες των μαχών στη Συρία και το Ιράκ.