Φονικός σεισμός 8,1 Ρίχτερ στο Μεξικό: 61 νεκροί, πάνω απο 200 τραυματίες, πτώσεις κτιρίων

Ο πιο ισχυρός σεισμός των τελευταίων δεκαετιών συγκλόνισε αργά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα)  το Μεξικό. Όσο για το μέγεθός του, το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS ανακοίνωσε ότι είναι 8,1 Ρίχτερ ενώ ο Μεξικάνος πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 8,2 βαθμούς. Νωρίτερα σήμερα, οι μεξικανικές αρχές είχαν αρχικά ανακοινώσει πως ήταν μεγέθους 8,4 βαθμών.

Το επίκεντρο ήταν στη νότια ακτή του Μεξικού, στα ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Τσιάπας.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν αναφερθεί 61 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, και δυστυχώς όσο περνάν οι ώρες  ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Τσιάπας όταν κατέρρευσε το σπίτι τους και τους πλάκωσε. Το ένα παιδί σκοτώθηκε επίσης από κατάρρευση σπιτιού και το άλλο, βρέφος βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη και υπέκυψε εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε από τον σεισμό.

Ενώ οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία είναι πάνω απο 200, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται έξω από αυτά:

 

 

Δεκάδες κτήρια έχουν καταστραφεί, κυρίως στα νότια της χώρας. Στη Χουτσιτάν, στην Πολιτεία Οαχάκα, μέρος του δημαρχείου, ένα ξενοδοχείο, ένα μπαρ και άλλα κτίρια μετατράπηκαν σε ερείπια. Μαι μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 70 μετασεισμοί.

Το εστιακό βάθος του σεισμού προσδιορίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλες ζημιές σε πολλά κτίρια, ενώ έχει καταρρεύσει ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Οαχάκα;

 

 

 

Δείτε βίντεο απ’ τη στιγμή του ισχυρότατου σεισμού:

 

 

Χιλιάδες κόσμου βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, ενώ σε κάποιες συνοικίες υπάρχει και διακοπή της ηλεκτροδότησης.

 

Επειδή το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμός από τις αρχές για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας. Μάλιστα οι επιστήμονες κάνουν λόγο για τσουνάμι που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3 μέτρα.