«Newsweek» για Τραμπ: "Έτοιμος για ... πόλεμο; - Οι στρατηγοί του θα σώσουν τις ΗΠΑ & τον κόσμο από τον Τραμπ;»

«Ο Τραμπ φοράει κράνος, αλλά θα πάει σε πόλεμο;» διερωτάται το αμερικάνικο περιοδικό Newsweek, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Και στο εξώφυλλο απεικονίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ με κοστούμι, κόκκινη γραβάτα και κράνος στο κεφάλι που όμως είναι έτοιμο να του πέσει.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας γράφει χαρακτηριστικά: «Μπορούν οι στρατηγοί του Τραμπ να σώσουν τις ΗΠΑ αλλά και τον κόσμο από τον Τραμπ;» κάνοντας έμμεση αναφορά στο κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ, αφού η πλειοψηφία των Αμερικανών δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τα πυρηνικά στα χέρια του προέδρου τους.

Το περιοδικό Newsweek δημοσιεύει σχετική δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο “Pew Research” απ’ την οποία προκύπτει ότι, η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν εμπιστεύεται τα πυρηνικά στα χέρια του Τραμπ. Το 58% εκφράζει φόβους για τον τρόπο με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της χώρας του.

Ακόμη το περιοδικό αναφέρει σχετικά με τον “πόλεμο” μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ, ότι τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται αμφίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Ουάσινγκτον. Ο μεν Αμερικανός πρόεδρος κλείνει το δίαυλο επικοινωνίας με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, ο δε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Ματίς, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη διπλωματικές λύσεις.