Αυστραλία: Επίθεση ISIS σε αεροπλάνο, με βόμβα σε κρεατομηχανή

Τρομακτική αποκάλυψη έγινε από τις αρχές της Αυστραλίας, σε σχέση με διπλή τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζαν τζιχαντιστές!

Ένας Αυστραλός έστειλε τον αδερφό του στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ προκειμένου να πετάξει με πτήση της αεροπορικής εταιρίας Etihad Airways και μετέφερε μία κρεατομηχανή, η οποία ήταν αυτοσχέδια βόμβα. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Αυστραλίας, η κρεατομηχανή – βόμβα είχε κατασκευαστεί με τις οδηγίες ενός υψηλόβαθμου διοικητή του Ισλαμικού Κράτους.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι οι δύο άντρες σχεδίαζαν και δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα. Θα έφτιαχναν και μία συσκευή, η οποία θα απελευθέρωνε δηλητηριώδες αέριο σε δημόσιο χώρο.

Και οι δύο συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σχετικές με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Φέλαν υψηλόβαθμου στελέχους των ομοσπονδιακών αρχών ασφαλείας στην Αυστραλία, τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας, ήταν στρατιωτικής προέλευσης και υψηλής εκρηκτικότητας, και είχαν σταλεί με μεταφορική πτήση από την Τουρκία, στο πλαίσιο υλοποίησης “ενός καλά οργανωμένου” τρομοκρατικού σχεδίου, από ομάδα του Ισλαμικού Κράτους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ