Βίντεο-ντοκουμέντο: Η επίθεση στους αστυνομικούς έξω από την Παναγία των Παρισίων

Το σοκαριστικό βίντεο – ντοκουμέντο όπου αποτυπώνεται η στιγμή της επίθεσης από έναν άντρα εναντίον αστυνομικών έξω από την συμβολική εκκλησία της γαλλικής πρωτεύουσας, την Παναγία των Παρισίων, δόθηκε στην δημοσιότητα.

Όπως μπορείτε να δείτε, στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης, ο άντρας φαίνεται να ορμάει πάνω σε μια ομάδα αστυνομικών που αμέσως κινούνται για να τον εξουδετερώσουν. Ο κόσμος που είναι σημείο, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας, απομακρύνεται να σωθεί.

Όπως δήλωσε ο δράστης μετά τη σύλληψή του, στις γαλλικές Αρχές, είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Κι όπως ανάφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, ο δράστης, ηλικίας 40 ετών, φώναξε “Για τη Συρία!” πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς.

«Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία… και πυροβόλησαν» είπε ο Κολόμπ.

«Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα» είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά «κουζινομάχαιρα».